Wednesday, March 30, 2011

Peringatan kepada peminum arak , baca tulisan ini

Bismillahirrahmanirrahim

Selamat buat hati-hati yang beriman...:
Rasulullah saw bersabda;

"Siapa meminum arak di dunia, Allah akan meminumkannya racun hitam yang menghancurkan daging dan mukanya sebelum dia meminumnya. Jika dia telah meminumnya, maka mengelupaslah daging dan kulitnya hingga menyakitkan ahli neraka.

Ingatlah, bahawa peminumnya, penyimpannya, penjaganya, penghantarnya dan yang memakan wangnya, semuanya terlibat dalam dosanya. Allah tidak mahu menerima solat, puasa, mahupun haji mereka sebelum bertaubat.
 
Jika mereka mati sebelum sempat bertaubat, Allah akan menggantikan seteguk arak di dunia, dengan seteguk nanah Jahannam. Ingat, setiap yang memabukkan haram. Dan setiap arak itu haram."
Rasulullah saw bersabda;
"Tidak akan masuk syurga orang yang membiasakan minum arak."

Baginda bersabda lagi;
"Yang pertama, Tuhan melarangku setelah menyembah berhala adalah minum arak."

Allah berfirman;
"Sesungguhnya syaitan mengkehendaki supaya menjatuhkan kamu dalam permusuhan dan saling membenci kerana arak dan berjudi." (Al Maidah:91)

Allah berfirman;

"Orang-orang munafik lelaki dan orang-orang munafik perempuan, setengahnya serupa dengan yang lain. Mereka menyuruh yang mungkar dan melarang memperbuat yang makruf, mereka menggenggem tangannya (bakhil).

Mereka melupakan Allah dan Allah melupakan mereka. Sesungguhnya orang- orang munafik itu adalah orang-orang yang fasik (orang yang meninggalkan Allah dan Rasulullah saw-keluar dari petunjuk dan dalam kesesatan).

Allah telah menjanjikan Neraka Jahannam untuk orang-orang munafik lelaki dan orang-orang munafik perempuan dan orang-orang kafir serta kekal di dalamnya. Itu cukup (untuk balasannya), Allah mengutuki mereka, dan untuk seksaan mereka abadi." (At-Taubah: 67-68)
Dari Suratun Nisa' ayat 140;
"Ertinya; "...sesungguhnya Allah menghimpun orang-orang munafik dan orang-orang kafir sekaliannya dalam Neraka Jahannam."

Firman Allah dalam An-Nisa' ayat 145;
"Sesungguhnya orang-orang munafik di tingkat yang paling bawah dalam Neraka, sedang engkau tidak memperolehi penolong untuk mereka itu."
Jibril berkata;

"Sesungguhnya Allah menciptakan Neraka dan Dia menyalakannya 1000 tahun sehingga menjadi merah. Lalu, dinyalakan lagi 1000 tahun sehingga memutih. Allah menyalakan lagi 1000 tahun sehingga menjadi hitam.

Hitam pekat dan gelap. Demi Allah yang mengutuskan Muhammad saw sebagai pengutus, seandainya sehelai pakaian ahli Neraka ada di atas bumi, tentu ahli bumi akan mati semua.

Dan seandainya setimba daripada minuman mereka ditumpahkan ke dalam air di bumi, tentulah mati semua orang yang meminumnya. Dan seandainya saja seseorang masuk ke dalam Neraka, kemudian dikeluarkan ke dunia, tentu ahli bumi mati kerana bau busuknya.

"
Neraka itu ada 7 pintu. Dari satu pintu ke pintu yang lain memakan waktu 70 tahun. Tiap pintu lebih panas daripada pintu yang sebelahnya berlipat 70 kali ganda. Rasulullah saw bertanya kepada Jibril tentang penghuni neraka-neraka tersebut.

Lalu Jibril menjawab; "Pintu terbawah, di sanalah tempat orang-orang munafik. Namanya Hawiyah. Seperti yang difirmankan Allah dalam An-Nisa' ayat 145; "Sesungguhnya orang-orang munafik dalam Neraka yang paling bawah."
Pintu ke-2 adalah bagi orang-orang musyrik. Namanya Jahim.

Pintu ke-3 adalah bagi tempat As-shabiun (orang-orang yang menukar agamanya). Namanya Saqar.

Pintu ke-4 adalah tempat Iblis dan pengikutnya daripada golongan Majusi (menyembah api). Neraka ini namanya adalah Ladha.

Pintu ke-5 adalah tempat orang-orang Yahudi namanya Huthamah.

Pintu ke-6 Neraka Sair, tempat bagi orang-orang Nasrani.

Neraka ke-7 ialah Neraka bagi orang-orang sombong dan umat Rasulullah saw yang mati sebelum sempat bertaubat."
Berapa ramai orang tua, anak muda dan wanita dipanggil ke neraka. Kemudian wajah mereka menjadi hitam dan tubuh mereka remuk! Yang tua tidak lagi dihormati, yang muda tidak lagi dikasihani dan wanita tidak diberi pakaian.

Kita adalah orang-orang Islam, jadi mengapa harus bersikap, berpakaian, dan mengikut cara Kafir? Sesungguhnya setiap maksiat yang berpunca dari syahwat dan nafsu masih boleh diampunkan.

Sedangkan setiap maksiat yang dilakukan kerana kesombongan... tidak akan diampunkan. Sepertimana Iblis syirik kerana sifat sombongnya. Apakah kita tegar sombong dengan Allah?

Sedangkan udara yang kita sedut ini juga adalah milikNya? Oleh itu, seharusnya kita bertaubat atas segala dosa-dosa yang tidak terkira banyaknya itu sebelum mati.

Dengan harapan Allah akan mengasihani kita dan menerima taubat kita. InsyaAllah. Allah itu Maha Pengasih dan Pengampun.
Allah berfirman;
"Wahai orang-orang mukmin, bertaubatlah kamu dengan taubat nasuha..."

Rasulullah saw bersabda;
"Tiga hal yang membinasakan: menuruti hawa nafsu, kedekut, dan diikuti dengan kesombongan seseorang akan diri sendiri."
Katakanlah (Muhammad), "Inilah jalanku, aku dan orang-orang yang mengikutiku mengajak (kamu) kepada Allah dengan yakin, Mahasuci Allah, dan aku tidak termasuk orang-orang yang musyrik," (12: 108)

Allahumma Ya Allah! Jauhkanlah kami dari Neraka dan seksaannya serta segala perbuatan yang mendekatkan kami padanya. Masukkanlah kami ke dalam Syurga bersama orang-orang yang beruntung mendapat rahmatMu. Amin.

Harapnya tulisan ini akan membuka hati para muslimin dan muslimat yang telah menjauh dari Allah agar pulang semula dalam jalan kebenaran. Semoga kita semua akan sentiasa diberi petunjukNya...
Allahu 'alam.

Syauqahwardah1209

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...