Sunday, March 22, 2009

Tulahan : Berkempen di Bukit Gantang bukan di Parit Buntar

Salam, 

Tinggal 6 hari sebelum hari penamaan calon, kempen di Bukit Gantang semakin rancak. Penulis sempat beberapa hari bantu UPU di kampung penulis dan UPU Sungai Limau di Hujung Matang.

Terima kasih kepada kawan-kawan dari Parit Buntar yang banyak bantu kempen. Muslimat dah masuk rayu undi, cula undi 80% lengkap, khidmat kesihatan dah buat, ceramah maulud dan yang paling berjaya ceramah di rumah Ketua UPU.

Lega kerana Parit Buntar yang bantu UPU. Mudah kira sebab semua kawan2. Balik lepas penamaan calon ni ada beberapa program kempen lagi, penulis rancang nak buat.

YDP Parit Buntar bagi tahu kalau UPU kampung penulis dapat lebih 100 undi, Parit Buntar nak buat kenduri di kampung. Penulis jangka boleh capai sebab ramai pengundi bulan tak mengundi PRU lepas.

Tak mengundi sebab tak ada semangat bila tengok bendera biru saja. Kalau yang sakit tak da sapa nak pi ambil, kalau dok luar tak da sapa nak panggil balik mengundi. Jadi sebab tu ramai yang tak mengundi PRU lepas.

Kali ini, ada yang datang bantu. Tak da sebab untuk tidak mengundi. Pengundi biru pun dah ada hampir 10 orang yang mula condong ke arah bulan. Sebabnya, masa BN perintah apa bantuan pun tak dapat walaupun layak dapat. 

Masa PR perintah masuk bulan ke 6, dah dapat bantuan. PR tak kira orang biru atau bulan, sapa layak dia dapat. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...