Wednesday, December 17, 2008

Tulahan : Kenapa bukan Ariffin Deraman?

Salam,Semalam penulis ada kesempatan  tengok berita tv, sekarang kempen PRK Kuala Terengganu dah mula panas. Isu bagi kedua2 parti sekarang ialah siapa calon?. 

Bn belum buat keputusan, PAS pun belum ada keputusan. Tunggu 20/12 Bn umum, 21/12 PAS pula umum. Penulis tak nak ulas calon Bn, penulis nak ulas calon PAS.

Bila baca blog, Abang Mat Sabu lah paling popular. Tapi blog tak melambangkan hasrat sebenar pengundi di sana. Bukan penulis tak suka pada Abang Mat, kalau di tempat lain dari Terengganu penulis sokong Abang Mat calon paling tepat. Tapi untuk PRK ini, penulis lebih sokong calon pilihan PAS Kawasan Kuala Terengganu.

PAS Kawasan lebih tahu kawasan mereka, kita yang diluar cuma buat andaian sahaja. PAS Negeri pun tak arif sangat tentang suasana atau kehendak pengundi tempatan . Tempat-tempat lain pun jika ada pilihanraya, calon dari PAS Kawasan perlu diberi keutamaan.

Siapa calon PAS Kawasan?. Ada beberapa nama mungkin dalam perhatian. Pertama, Dr. Syed Azman seorang yang memang layak dari segi akademik dan jawatannya, tapi dia dah jadi ADUN so bagi kepada calon lain lah. Banyak calon lagi.

Kedua, Dato' Mustapha Ali juga layak dari segi pengalamannya, tapi dia ada cakap PRU ke 12 adalah yang terakhir baginya. Bagi calon lebih muda la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...