Thursday, May 28, 2020

Tulahan : Maufakat Nasional bukan pilihan terbaik Pas


Assalam,

Serahkan kami kerusi dimenangi Umno, Muhyiddin beritahu PAS | Free ...

Apabila tersebar berita Tun dan PH sudah cukup kerusi mengatasi PN , hanya menunggu parlimen bersidang untuk mengemukakan usul tak percaya kepada TS Muhyiddin. Ramai pemimpin terutama pemimpin Umno meminta TS Muhyiddin segera mengadap Agung membubarkan parlimen.

Mengapa pemimpin Umno sangat berharap parlimen dibubarkan ? kerana Umno sudah berkira akan menang besar apabila dicampur undi BN dan Pas akan memenangi banyak kerusi termasuk mengatasi undi PH di banyak kerusi yang dimenangi PH.

Namun, TS Muhyiddin pasti tidak mengikut mengikut saranan Umno ini memandangkan Umno tidak mahu mengikat perjanjian dengan Bersatu kerana kerusi-kerusi yang ditandingi PPBM adalah kerusi-kerusi yang sama ditandingi Umno dan Pas.

Sekiranya parlimen dibubarkan , Bersatu dan kumpulan Azmin pasti akan kecundang di semua kerusi yang ditandingi. TS Muhyiddin dan Azmin sedang berusaha mempertahankan kerajaan PN . Jika berjaya, mereka akan memperkukuhkan Bersatu dengan membentuk pakatan baru menghadapi PH dan BN dalam PRU 15.

Wednesday, May 27, 2020

Ancaman Allah kepada orang yang khianat

Perbuatan Khianat adalah Penyebab Kesulitan Hidup – Eramuslim

Bahasa dan Istilah

Takrifan khianat membawa maksud perbuatan jahat yang bertujuan menganiaya atau mendatangkan kecelakaan pada orang lain, tipu daya, perbuatan belot atau tidak setia.[1] Semuanya menjurus ke arah perbuatan negatif dan perlu dijadikan sempadan oleh manusia. Perbuatan khianat ini boleh memberi kesan kepada sesiapa sahaja yang dikhianati tanpa mengira individu ataupun organisasi. Keamanan dan perpaduan yang kukuh pasti akan runtuh apabila terdapat sebarang bentuk khianat dalam masyarakatnya.

Perbuatan khianat kepada orang lain juga sebenarnya adalah perbuatan mengkhianati dirinya sendiri kerana kesan buruk pengkhianatan itu akan dirasakan oleh orang lain yang berkaitan. Di sisi lain pula menunjukkan bahawa sebagai masyarakat seharusnya dianggap seperti satu jasad, setiap keburukan yang dialami oleh orang lain harus dirasakan juga seperti sesuatu yang menimpa ke atas diri sendiri.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...