Friday, October 30, 2009

Tulahan : Bajet Zombi ciplak akan jadi manifesto BN

Salam,


Sidang Dun Perak dah selesai, seperti dijangka akan berlaku kecoh tapi itu semua tidak penting bagi Ubn asalkan bajet lulus. Sebab tu la kompenen tak rasmi Ubn tak bagi Adun PR masuk awal, depa dah rancang bila Zombi dah bentang bajet baru bagi masuk.

Walaupun bentang dalam masa 20 minit pun tak kisah, janji bentang dan Adun PR tak dapat halang Zombi bentang. Kenapa Ubn nak sangat bajet ini lulus? sebab inilah manifesto Ubn jika Dun bubar dan Ubn boleh guna peruntukan bajet untuk beli rakyat Perak jika Dun bubar tahun depan.

Selama lebih 50 tahun Ubn perintah, tak pernah rakyat berjumpa bajet macam ini. Tapi demi nak umpan rakyat segalanya jadi bagi Ubn.

Tak kira la orang nak kata bajet haram ka, bajet coca cola ka peduli apa. Yang penting Ubn berada dalam landasan perancangan mereka bersama kompenen2 tak rasmi.

Dalam masa 20 minit apa yang dibentang? bajet yang diciplak dari idea PR dan apa yang diperjuangkan PR. Malah peruntukkan lebih dari bajet PR dulu. Kalau rakyat Perak baca bajet ini, pastinya ramai yang akan kata baguihnya Zombi.

Bajet Perak PR 2009 peruntukkan Seribu hektar tanah kepada SAR dan SRJK Cina untuk diusahakan secara komersial.

Bajet Zombi menyumbangkan RM400,000 setahun bagi setiap sekolah melibatkan sembilan sekolah persendirian Cina (SUWA).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...