Thursday, March 31, 2011

10 manusia yang genius sejak kecil

1. Kim Ung-Yong : Manusia Ber-IQ Tertinggi di Dunia

kim-ung-yong
Lahir pada tahun 1962, Anak pasangan Korea ini dinobatkan sebagai manusia genius di seluruh dunia. Bayangkan semasa berumur 4 tahun, dia sudah boleh membaca huruf Jepun, Korea,German,Inggeris.

Semasa berumur 5 tahun ia mampu menyelesaikan masalah kalkulus. Beliau mencatatkan dirinya pada Guinness Book of World Records dengan “Highest IQ” 210.
2. Gregory Smith : Mendapatkan Penghargaan Nobel Pada Usia 12

gregory-smith

Lahir pada tahun 1990, Gregory Smith mencatatkan namanya pada nobel perdamaian berkat usahanya dalam menubuhkan International Youth Advocates yang merupakan Persatuan Orang muda seluruh dunia. Ia pernah bertemu langsung dengan Presiden Bush, dan juga Michael Gorbacev lho…
3. Akrit Jaswal : Doktor Bedah berusia 7 tahun

akrit-jaswal

Diberi Jolokan “anak tercerdik di dunia” pada Akrit Jaswal, seorang anak pasangan India. Ia mengejutkan umum, ketika pada umur 7 tahun beliau melakukan pembedahan pada seorang gadis tempatan di tempatnya.
Gadis itu menderita luka terbakar di tangannya, hingga gengaman tangannya tidak dapat dibuka, dan Jaswal pun melakukan pembedahan hingga jari gadis itu boleh dibuka seperti sedia kala.

Pada masa ini, beliau tercatat sebagai doktor paling muda di dunia, ia diterima di Universiti pada usia 11 tahun.
4. Cleopatra Stratan : Penyanyi Berusia 3 Tahun dengan Gaji 1000€ per lagu

cleopatra_stratan

Lahir pada 6 Oktober 2002 di Chisinau. Beliau adalah pencatat sejarah di Industri muzik sebagai seorang penyanyi. Dengan albumnya tahun 2006 La vĂ¢rsta de trei ani (”pada usia 3″).

Dia mencatat rekod seorang artis kanak-kanak yang tampil di atas panggung dengan ribuan penggemarnya. Dia juga menerima penghargaan MTV Award sebagai artis termuda yang mencatat #1 Hit

5. Aelita Andre : Pelukis berusia 2 tahun

aelita_andre3

Anak kelahiran Australia ini, baru berumur dua tahun sudah menunjukkan kemahirannya yang qenius, beliau mempunyai sebuah gedung pertunjukan untuk karya-karya abstraknya.
Pada mulanya Mark Jamieson, Pengarah dari Brunswick Street Gallery di Melbourne’s Fitzroy. Tretarik melihat sebuah gambar lukisan dari Aelita Andre dan dia mahukan Aelita masuk dalam kumpulannya kerana bakat lukisannya itu.

Ketika undangan telah dibuat, beliau baru mengetahui bahawa Aelita adalah anak yang masih berumur 22 bulan. Namun beliau tetap meneruskan pertunjukannya itu.

6. Saul Aaron Kripke : Mengajar Havard Semasa Masih Duduk di Bangku Sekolah

thandong220409_1

Lahir di New York dan membesar dewasa di Omaha di 1940. Geniusnya ialah semasa berada di kelas empat beliau telah menguasai aljabar, semasa di akhir sekolah rendah beliau telah menguasai ilmu geometri, kalkulus dan falsafah.

Semasa berada di sekolah menengah beliau mendapat surat dari Harvard yang memintanya menjadi tenaga pengajar, namun ibunya menyuruhnya untuk menamatkan sekolahnya dahulu.

Kripke dihadiahkan Schock Prize, Nobel Filosofi.Pada masa ini beliau dinobatkan sebagai ahli falsafah terkenal dalam sejarah
7. Michael Kevin Keaulus masuk universiti pada umur 10 tahun

7

Kaerny, lahir tahun 1984, ia menyelesaikan pelajaran di universiti pada umur 10 tahun dan tercatat sebagai pemegang ijazah termuda. Beliau mengajar di universiti pada usia 17 tahun.

Namanya semakin terkenal apabila beliau memenangi satu pertandingan kuisz online. Pada tahun 2006, dia masuk pertandingan akhir burnett/aol perebutan Gold Rush, permainan menguji/teka-teki, dan menjadi pemenang pertama 1 juta di pertandingan kenyataan online.
8. Fabiano Luigi Caruana : Grandmaster pada usia 14

8

Seorang anak berwarganegara campuran Amerika dan Itali ini sungguh genius. Pada tahun 2007 ia mendapat gelaran Grandmasternya, 11 bulan, 20 hari. sejarah telah mencatat namanya dalam Grandmaster termuda.
Dan baru-baru ini pada bulan April 2009, beliau memperoleh Elo rating 2649, dalam usianya yang di bawah 18 tahun, membuatnya sebagai pencatat ranking terbanyak, dan menakjubkan, ini dilakukannya sebelum usianya genap 18 tahun.

9. Willie Mosconi : Pemain Bilyard Professional pada usia 6 tahun

WillieMosconi

Mendapat jolokan “Tuan Pocket Billiards”. Dia berasal dari Philadelphia, Pennsylvania. Ayahnya seorang pemilik tempat Billyard, namun ayahnya tidak mengizinkannya bermain billiard. Beliau sering bermain dengan menggunakan batang penyapu ibunya. Ayahnya melihat bakat anaknya, beliau sering mengalahkan orang-orang yang lebih tua darinya.
Antara tahun 1941 dan 1957, beliau menang BCA World Championship selama 15 kali tanpakalah sekalipun. Beliau melakukan berbagai macam trik, membuat banyak rekod, dan menjadikan billiard sukan yang terkenal.

10. Elaina Smith : Penyampai radio berumur 7 tahun
Dalam usianya yang 7 tahun Elaina telah menjadi penyampai radio dengan pendengar yang melebihi umurnya. Elaina banyak memberikan pandangan tentang percintaan kepada para pendengarnya.

Bagaimana caranya mencari kekasih , Bagaimana caranya untuk membina hubungan yang harmonis dan romantik.tidakmenarik.wordpress

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...