Saturday, January 29, 2011

Tulahan : PAS masih ada senjata untuk menang di Tenang

http://wanhassan.files.wordpress.com/2009/01/doa-tgna2.jpg?w=144&h=215

Pertarungan politik antara PAS dan Umno di Tenang sampai ke kemuncaknya esok hari apabila pengundi DUN Tenang mula menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi.

Analisis pemerhati politik dan pusat kajian bebas meramalkan BN akan terus memenangi kerusi Tenang kerana pengundi Melayu Felda masih tidak mahu berubah pegangan politik mereka.

Penulis masih meletakkan harapan calon PAS membuat kejutan kerana PAS masih mempunyai senjata yang boleh digunakan iaitu doa. Doa adalah senjata umat Islam.

Sebagai seorang Islam yang percaya dengan ketentuan Allah, kita harus bersifat redha dengan apa sahaja yang Allah berikan kerana Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.

Ini sesuai dengan ayat-ayat Allah dalam Al Quran:

"hanya Engkaulah kami menyembah dan hanya kepada Engkaulah kami memohon pertolongan. Tunjukkanlah kami jalan yang lurus., yaitu jalan orang-orang yang telah Engkau anugerahkan nikmat kepada mereka, bukannya jalan mereka yang Engkau murkai dan bukan pula jalan orang-orang yang sesat" - Al-fatihah: ayat 5,6 dan 7

"Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan kepada Allah dengan sabar dan solat. Sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar" -Al-Baqarah: 153

Setelah berusaha bersungguh-sungguh sepanjang kempen, setiap ahli dan penyokong PAS perlu menadah tangan memohon kepada Allah memberikan yang terbaik untuk perjuangan Islam. Memohon Allah memberi kemenangan kepada perjuangan Islam di Tenang.

Sirah perjuangan Rasulullah di medan Badar membuktikan bahawa walaupun pada zahirnya tentera Islam akan kalah kerana bilangannya kecil, senjatanya kurang. Namun, Allah memberi pertolongan kepada tentera Islam di Badar. Kita kena yakin akan pertolongan Allah.

Penulis akan memaparkan peristiwa yang berlaku kepada pejuang Islam di Palestin yang berperang dengan yahudi Israel. Peristiwa yang berlaku menunjukkan Allah memberi pertolongan kepada pejuang Islam di Palestin kerana doa mereka. Bacalah , yakin dan marilah bersama-sama menadah tangan berdoa untuk kemenangan Islam di Tenang.

2 Feb. 2009 : Perang 22 hari di Gaza akhirnya dimenangi oleh Islam mengalahkan tentera Israel yang lebih ramai, peralatan yang canggih serta bantuan serangan dari udara dan laut. 


Kini usaha dan tenaga ditumpu kearah membina semula infrastruktur Gaza yang musnah. Dalam masa yang sama penduduk Gaza bercerita tentang karamah (keramat) yang berlaku sepanjang Jihad tersebut.

Ini membangkit lagi keimanan dan semangat mereka untuk terus berjuang membebaskan bumi Palestin dari penjajahan Yahudi dan Kuasa-kuasa Besar Dunia.

Dari ceramah dalam program “Malam Selamatkan Palestin” di Masjid Sikamat, Seremban anjuran ISMA NS yang disampaikan oleh wakil Palestin, Naji As-Sarhiy dan badan-badan kebajikan yang pulang dari Gaza baru-baru ini, berikut adalah sebahagian kecil dari kisah-kisah

Karamah tersebut yang sampai kepada saya :
  1. Mujahideen, walaupun tangkas di medan darat, namun terdedah kepada bahaya serangan dari udara yang dikuasai 100% oleh tentera Israel. Satu ketika datang sekumpulan burung berhampiran dengan mereka. Tiba-tiba burung-burung tersebut terbang secara mengejut seolah-olah ada sesuatu akan berlaku di situ. Melihat keputusan burung-burung tersebut, para Mujahideen juga segera meninggalkan tempat tersebut. Hanya beberapa ketika selepas itu tepat di tempat tersebut dibedil oleh tentera Yahudi.
  2. Ketika para Mujahideen bertekad untuk menyerang kawasan tentera Israel, datang kabus meliputi kawasan tersebut, lalu mereka dapat mara sehingga ke tengah-tengah tentera Yahudi sedang musuh tidak dapat melihat mereka. Para mujahideen dapat menembak kesemua musuh dengan mudah.
  3. Seorang doktor menceritakan ketika dia membedah seorang mujahid yang dibom oleh Yahudi hingga habis tubuh badannya dimasukki serpihan besi (sharpnel). Mujahid tersebut masih hidup kerana jantungnya tidak ditembusi serpihan besi tersebut kerana serpihan dibahagian dadanya melekat pada kitab Al-Quran yang beliau letakkan di dalam poket bajunya.
  4. Enam roket dilancarkan dan berjaya membunuh musuh sedangkan ketua belum lagi mengeluarkan arahan agar roket dilancarkan. Apabila ditegur oleh ketua, para mujahideen menafikan mereka melancarkan apa-apa roket. Apabila diperiksa, memang keenam-enam roket tersebut masih ada di tempat pelancarnya.
  5. Apabila seorang tentera Yahudi disoal oleh wartawan talivisyen kenapa matanya menjadi buta. Dia menjawab datang seorang memakai pakaian puti dan melemparkan pasir ke matanya.
  6. Beberapa orang tentera Yahudi mengatakan bahawa tentera HAMAS yang mereka lihat memakai pakaian putih, sedangkan para Mujahideen memakai pakaian ala tentera seperti biasa.
  7. Seorang wanita mengandung disahkan doktor disetiap pemeriksaan bahawa kandungannya adalah bayi perempuan. Sebaik suaminya syahid dalam Perang Gaza, pemeriksaan doktor mendapati kandungannya adalah seorang lelaki.
  8. Dalam masa 22 hari peperangan, bayi-bayi lelaki yang dilahirkan lebih ramai dari kebiasaan iaitu lebih dari 3000 orang bayi lelaki. Bilangan yang terbunuh ialah seramai lebih 1300 orang (sahaja). Allah swt menggantikan dalam peperangan tersebut, mujahideen masa depan yang lebih ramai.
Apabila jenazah Hasan Ismail Abu Syanab yang syahid pada hari pertama serangan Yahudi ke atas Gaza, hendak dikebumikan diliang lahad ayahnya, Asy-Syahid Ismail Abu Syanab, yang syahid 5 tahun lalu, mereka dapati jasad Ismail masih dalam keadaan seperti mula-mula dikebumikan 5 tahun lalu. Kain kafannya masih putih bersih. Sila ke laman Karamah Asy-Syahid Ir. Ismail Abu Syanab di Gaza. Beliau adalah salah seorang pengasas dan pemimpin HAMAS.

“Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda keterangan Kami di ufuk dan dalam diri-diri mereka sendiri sehingga jelas kepada mereka bahawa Dia adalah benar. Tidakkah cukup lagi bahawa Tuhanmu, sesungguhnya Dia menyaksi segala sesuatu. “ (Fussilat:52).
Ustaz Halim www.inijalanku.wordpress.com

3 comments:

goodlistener said...

DOA LAH BYK2 SAMA POK NAJIS, ALLAH AKAN MENUNJUKKAN JALAN KELUAR TERBAIK KEPADA POK NAJIS DAN PUAK PARTI AJARAN SESAT YG TELAH MELACURKAN ISLAM YG SUCI DEMI KUASA POLITIK SEMPIT MEREKA.ALLAH AKAN BERI KEMENANGAN KPD SESIAPA YG BERCAKAP BENAR DAN IKHLAS DLM PERJUANGAN NYA, JGN PULA PUAK AJARAN SESAT MENAFIKAN KEBENARAN YG NYATA DARI ALLAH KPD INSAN YG BERJUANG YG IKHLAS ..MATI PAS

Tulahan said...

Bab doa jangan main2, ini antara Allah dan hambaNya. Jangan sedap tulis macam ini,

Ya Allah ya Tuhanku berilah petunjukMu kepada manusia yang mempermainkan ayat-ayat yang Engkau turunkan kepada Nabi Muhammad S.A.W. Kau berilah ya Allah petunjuk kepada manusia yang juga hambaMu ini samada petunjuk baik atau buruk. Amin

Tulahan said...

Saya mohon 40 orang yang membaca N3 ini mengaminkan doa ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...