Tuesday, October 25, 2011

Buat pemuja Gaddafi , bacalah tulisan ulama mujahid Libya mengenai manusia kejam ini

 
Ketika kita mengatakan Moammar Qaddafi adalah taghut, diktator, , murtad, sekuleris, sosialis, penyambung Musthafa Kemal Ataturk, Fir’aun, dan Musailamah al-Kadzab dari Libya, banyak kalangan terkejut, bimbang, dan kebingungan. 

Tidak sedikit pihak yang marah, benci, mengumpat, dan balas melemparkan tuduhan . Misalnya tuduhan anjing NATO, pro USA, pro-Barat, teroris, fundamentalis, radikalis, Wahhabi, antek Saudi, dan seterusnya. 

Namun, tahukah anda siapa sebenarnya Moammar Qaddafi itu? Berikut  menyingkap rahsia hitam Qaddafi, bahagian pertama.
Mereka hanya mengenali Qaddafi dari kegarangannya mengkritik regim-regim negara Arab yang memang boneka AS dan Barat. Mereka mengerti jati diri Qaddafi dari kebongkakannya untuk membebaskan Palestin, melawan AS dan Barat, atau menjatuhkan regim-regim diktator di  negara-negara Arab. 

Mereka memahami  Qaddafi dari permusuhannya kepada AS, Barat, dan zionis Israel. Mereka mengenalinya dari gelaran Barat kepadanya sebagai teroris, , pelopor revolusi di dunia ketiga, musuh Barat, anti Barat, dan julukan  lainnya yang kerap menghiasi media massa. 

Qaddafi yang meledak-ledak melalui pidato berapi-api di pertemuan Negara Liga Arab, atau Majlis Umum PBB, itulah standard mereka memberikan pandangan SANGAT POSITIF kepada Qaddafi. Bagi mereka, Qaddafi adalah pahlawan dunia Islam.

Mereka tentu sahaja tidak banyak mengetahui kejahatan dan kekafiran Qaddafi yang dilakukannya secara terang-terangan, dan berulang kali, dengan penuh kebanggaan diri, tanpa rasa malu dan kekok sedikit pun. 

Mereka tentu sahaja tidak meneliti kejahatan dan penghinaan Qaddafi terhadap Allah SWT, Rasulullah SAW, Al-Qur’an, as-Sunnah, syariat Islam, dan ibadah-ibadah mahdhah dalam Islam. 

Mereka tentu tidak mengerti betapa jabatan-jabatan dakwah dan keilmuan Islam berskala internasional telah mengeluarkan fatwa dan rayuan serta dakwah kepada Qaddafi untuk bertaubat dari seluruh kekafiran yang ia telah lakukan. Mereka tidak mengerti, puluhan ulama dari berbagai negara telah memfatwakan kekafirannya.

Mungkin mereka juga tidak mengetahui, selama puluhan tahun masa kekuasaannya, ribuan muslim dan muslimah Libya telah mengalami penindasan luar biasa kejam dari Qaddafi. 

Mulai dari penangkapan, penyiksaan, pembunuhan, pemenjaraan, pemerkosaan, dan seterusnya. Aktivis dakwah dan jihad yang memperjuangkan syariat Islam diburu dan ditindas. 

Banyak tokoh dan aktivis terpaksa melarikan diri ke luar negeri untuk menghindari kekejamannya. Selama 42 tahun masa kekuasannya, dakwah Islam mengalami masa-masa kelam.

Kita akan mengambil rujukan penulisan dari buku karya Syaikh Abdurrahman bin Hasan Al-Libi, seorang ulama dan mujahid Libya yang berjihad fi sabilillah bersama mujahidin Libya (Jama’ah Islamiyah Muqatilah, Libya) melawan regim taghut Qaddafi. 


Buku yang diterbitkan pada bulan Dzulhijah 1418 H (1997 M) tersebut diberi judul Qaddafi Musailamatul ‘Ashr (Qaddafi, Musailamah Moden ) dan diberi kata pengantar oleh seorang ulama besar dan mujahid Libya, Syaikh Abu Mundzir As-Sa’idi Al-Libi. 

Sungguh sebaik-baik dan setepat-tepat sumber adalah para ulama Libya sendiri yang bertauhid, berdakwah, dan berjihad fi sabilillah, kerana mereka puluhan tahun menjadi saksi secara terus atas seluruh kekafiran dan kekejaman Qaddafi .

Qaddafi : Anak zina, ibunya wanita Yahudi


Moammar Qaddafi dilahirkan pada tanggal 7 Jun 1942 M di  padang pasir dalam wilayah  Sirte. Ia berasal dari suku Qadadafah, sebuah suku nomad yang hidup berpindah-randah di gurun pasir kering dan hanya tinggal di khemah. Karakter Badwi yang keras, dan baran inilah yang kemudian mewarnai corak kekuasaan Qaddafi
 
Qaddafi sewaktu muda
 
Nasabnya dari  ayah dan ibunya diperselisihkan oleh berbagai sumber di kota kelahirannya, Sirte. Namun semua sumber tersebut sepakat menyatakan Qaddafi adalah anak hasil perzinaan. Ibunya adalah seorang wanita Yahudi. 

Adapun ayahnya diperselisihkan oleh berbagai sumber tersebut. Sebahagian sumber menyatakan ayahnya adalah seorang pedagang  berkewarganegaraan Itali. Sumber lainnya menyebutkan ayahnya adalah pembantu dari pedagang Itali tersebut, yang mengaku bernama Muhammad Abu Niyar Qaddafi. 

Semua penduduk kota Sirte mengerti asal usul keyahudian ibunya, sehingga sejak kecil Moammar Qaddafi terkenal dengan julukan ‘anak Yahudi’.

Moammar Qaddafi menjalani kehidupan penduduk badwi yang keras. Meskipun demikian, ia mampu menduduki bangku sekolah dan masuk Akademi Militer Benghazi pada tahun 1963 M. 


Sebelum lulus dari akademi tentera, pada tahun 1965 M ia juga meneruskan pendidikannya dengan masuk Universiti Libya, Fakulti Adab jurusan sejarah. 

Di fakulti inilah, pensyarahnya seorang warga negara Itali mengenali nasab ke-Yahudi-an Qaddafi dari jalur ibunya. Maka ia menggunakan Qaddafi untuk merealisasikan tujuan-tujuan zionis Yahudi di kemudian hari.

Qaddafi lulus dari akademi tentera pada tahun 1965 M. Pada tahun 1966 M ia dihantar ke UK untuk mengikuti pendidikan (kursus) inteligen dan tentera peringkat tinggi. 


Dari UK, Qaddafi mulai menjalankan rancangan yang telah digariskan oleh tuan zionis Yahudinya dengan membentuk  Tanzhim adh-Dhubbat al-Wahdawiyyun al-Ahrar (organisasi rahsia para perwira bebas dan kebebasan). 

Organisasi perwira tentera inilah yang melakukan ‘sandiwara’ kudeta tentera pada tahun 1969 M.

Sandiwara kudeta tenteta Qaddafi dan pengusiran tentera Barat

Ketika berusia remaja, Qaddafi sangat mengagumi Presiden Mesir, Jamal Abdul Nashir dan menganut ideologi sosialis nasionalis, yang membuatnya benci dengan bentuk pemerintahan kerajaan seperti yang berlaku di Libya pada masa itu. 


Jamal Abdul Nashir adalah taghut represif yang sangat sekuleris, sosialis, anti syariat Islam, dan menindas gerakan dakwah Islam. 

Pada masa kekuasaannya, ribuan aktivis Islam dan ulama yang bergabung dalam Ikhwanul Muslimin ditangkap, dipenjara, disiksa secara keji, dan beberapa di antaranya dihukum mati. 

Padahal mereka tidak melakukan tindakan jenayah. Mereka hanya menuntut ditegakkan syariat Islam di Mesir dan membantu jihad rakyat muslim Palestin melawan penjajah zionis Israel.


Sejak mendapat pendidikan di akademi tentera Bengazhi, rupanya pandangan sosialis-nasionalis Khadafi yang anti kerajaan, mulai disalurkan dalam wujud jelas. Ia mulai mengumpulkan rakan-rakan calon perwira yang sama dengan idea-ideanya. 


Hal itu berterusan dengan pembentukan organisasi rahsia para perwira bebas dan kebebasan semasa kuliah tentera lanjutan di England. Sudah tentu, sejak masa itu Inggeris  mulai berperanan besar mengarahkan pemikiran dan langkah-langkah Qaddafi pada masa yang akan datang.

Tiga tahun setelah pulang dari pendidikan tentera lanjutan di UK, tepatnya, 1 September 1969, semasa usianya hampir 27 tahun, Qaddafi melancarkan kudeta ‘damai’, menggulingkan Raja Idris yang pada masa itu sedang berada di Turki untuk menjalani perubatan. 


Dipimpin Qaddafi, para pengkudeta ini menahan Putera Mahkota Sayyid Hasan ar-Rida al-Mahdi as-Sanusi  anak saudara Raja Idris, sebagai tahanan rumah. Para pengkudeta lantas mengisytiharkan Libya sebagai negara republik, menggantikan kerajaan.

Selama ini, kekuatan zionis-kristian antarabangsa mengembangkan kepada dua jenis pemerintahan di dunia ketiga, terutamanya di negeri-negeri berpenduduk maoriti muslim. 


Pertama, rejim diktator yang pro Barat dan anti rakyat. Mereka mengendalikan seluruh aspek kehidupan berbangsa dan bernegara dengan berkuku besi, menindas rakyat, dan menjalankan arahan tuan besar AS dan Barat. 

Terkadang pemerintahan dijalankan dalam bentuk monarki, tapi lebih sering dalam bentuk negara republik-demokrasi. Jenis inilah yang paling sering dipakai oleh AS dan Barat. Majoriti negara Arab, Afrika, dan Asia Tenggara termasuk dalam jenis ini.

Kedua,
rejim diktator yang secara lahiriah mempamerkan sikap anti-Barat, anti-zionisme dan imperialism, pro rakyat, bahkan pro-Islam dan pro-Palestin. 

Namun di sebalik sikap tersebut, mereka memainkan peranan sebagai agen pelaksana segala titah AS dan Barat. Mereka memerangi syariat Islam, melarang dakwah dan jihad, dan menjalin konspirasi tersembunyi dengan tuan besar AS dan Barat. 

Secara ‘kulit’, mereka pahlawan Islam dan musuh Barat, namun secara ‘isi’ musuh Islam dan boneka Barat. Jenis ini muncul, misalnya, pada regim Sadam Husain dan Moammar Qaddafi.

Kudeta ‘tanpa kekerasan’ yang dilancarkan oleh Qaddafi dan para perwira tersebut berlangsung sangat halus. Pemerintahan monarki Libya pro-Barat digantikan oleh pemerintahan baru Qaddafi yang ‘anti-Barat’. 


Tujuh bulan setelah kudeta tersebut, hanya dengan mengerahkan 150 tentera bersenjatan pistol, pemerintahan Qaddafi berhasil ‘menutup’ dan ‘mengusir’ dua kekuatan ketenteraan Barat.
Pertama, pangkalan tentera Adam milik UK di bandar Tobruk. Pangkalan tentera ini mengangkut personal, persenjataan, ubat-ubatan, dan perbekalan tentera UK dari kota Tobruk ke Libya Timur, Libya Barat, negara-negara Afrika lainnya dan Teluk Arab. Beberapa markas tentera UK yang terdapat di beberapa wilayah Libya juga ikut ‘ditutup’. 

Kedua, pangkalan tentera AS di kota Huwailis. Pangkalan ini merupakan salah satu pusat komando AS yang kuat untuk menguatkan cengkaman dominasi AS di benua Afrika.

Kejayaan Qaddafi mengusir ‘musuh’ iaitu tentera UK dan AS dari Libya dengan modal 150 pucuk pistol, tanpa seorang pun maut sebagai korban boleh dikata merupakan peristiwa paling menggemparkan dunia. 


Sangat ganjil dan mencurigakan. Pangkalan tentera AS dan UK memiliki kekuatan tentera yang sangat besar dan dahsyat. Fungsinya sangat jelas, mengamankan kepentingan AS-UK di kawasan Timur Tengah dan Afrika,  dan memperkukuh hegemoninya atas kedua kawasan tersebut. 

Mungkinkah kedua pangkalan tentera tersebut beserta markas-markas tentera lainnya di seluruh negeri Libya rela diusir? Mungkinkah pangkalan-pangkalan tentera tersebut sudah bosan menjalankan misinya? Ataukah ada sandiwara dan konspirasi tersembunyi yang membawa misi zionis dan kristian internasional di sebalik kudeta tak berdarah dan pengusiran tentera asing dari Libya ini?

Seorang yang berakal sihat tentu telah mengetahui jawapannya. Qaddafi hendak dinampakkan oleh kekuatan zionis dan kristian antarabangsa sebagai PAHLAWAN REVOLUSI yang akan membawa dunia Islam kepada kejayaan, kemerdekaan, kebebasan, kemakmuran, dan perlawanan terhadap Barat. Itulah langkah awal pembangunan citra Qaddafi. 


Seterusnya ia akan memainkan peranan yang pernah dimainkan oleh diktator Yahudi Turki Musthafa Kamal Pasya Ataturk atas senario dan arahan pengarah kekuatan zionis dan kristian internasional. Dahulu Musthafa Kamal dimunculkan sebagai perwira bijak yang berhasil mengusir tentera Barat dari Turki, tanpa pengorbanan sebutir peluru pun. 

Ia adalah pahlawan revolusi, pengusir penjajah Barat, dan pembangun Turki modern. Lalu perjalanan waktu membuktikan peranannya sebagai boneka zionis-kristian untuk memerangi syariat Islam dan menanamkan sekulerisme di dunia Islam. Sungguh sebuah konspirasi yang sangat jijik dan keji untuk memerangi Islam dan kaum muslimin.Pejuang Muda

6 comments:

Shazni Ibrahim said...

tolong jelaskan yang ini. Juga NATO dsb. keliru. http://english.pravda.ru/opinion/columnists/13-04-2011/117563-message_from_qaddafi-0/

amersalleh said...

rencana di atas hanya rekaan.
jangan keterlluan apabila benci seseorang. siap tuduh Gaddafi anak haram lagi

jika kandungannya salah anda tulahan turut mendapat saham dosa.

atau anda pembela NATO yang jelas anti-Islam?

Art Pokon said...

kita tidak nafikan bahawa gadaffi banya berjasa kepada rakyatnya dan pada negara-negara lain dengan bantuan nya ...

tetapi kita jugak perlu mencari kenapa ada rakyatnya yang begitu benci hingga bertindak kejam kepada beliau disaat-saat kematiannya.

Tulahan said...

amersalleh, have you already read this book? if you never read, dont say anything

Unknown said...

Khadafi adalah bapak yg ingin menyatukan Liga Arab dan mejalankan sistem keuangan dinar..semua media dikelola oleh zionis maka hasilnya semata menuduh khadafi

Unknown said...

Khadafi adalah bapak yg ingin menyatukan Liga Arab dan mejalankan sistem keuangan dinar..semua media dikelola oleh zionis maka hasilnya semata menuduh khadafi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...