Friday, July 22, 2011

Gambar-gambar keindahan bumi Siberia

Jika mendengar nama Siberia, mungkin dibenak anda yang akan muncul adalah dataran luas di Rusia yang selalu dilitupi dengan ais kerana lokasinya di sebelah bumi utara namun ada sebelah lain iaitu Siberia barat yang tidak kita ketahui.

Fotografi dengan "pemandangan dari atas-" sangat menarik.Ini adalah gambar-gambar dari Daerah Novosibirsk yang merupakan sebahagian dari Dataran Siberia Barat.
Dengan luas sekitar 178,200 kilometer persegi. kebanyakan dataran yang rata tetapi di utara ada beberapa hutan besar dengan banyak paya.

Ada dua buah sungai utama dari "Oblast" (bahasa Rusia untuk wilayah), Ob dan Om, dan tasik terbesar adalah Chani, Sartlan, Ubinskoye, beberapa dengan air garam yang terlihat benar-benar putih.

Semua membuat pemandangan begitu indah dan membuat kita tidak akan menyangka bahawa ini adalah Siberia ... Wilayah ini mempunyai iklim benua,-19 C di musim dingin dan 19 darjah C di musim panas. Haiwan juga dapat kelihatan dalam gambar, anda juga boleh melihat sempadan dengan Kazakhstan.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...