Tuesday, October 12, 2010

Komen pembaca

Salam, 
http://buletinonline.net/images/stories/berita34/DSC01264.JPG
 
Komen pembaca - Penyokong kepimpinan Ulama : Baca tulisan ini
hussin said...
salam, majlis syura ulama adalah badan tetinggi organisasi pas. menginterpretasikan ulama mesti menguasai cawangan, kawasan serta dewan adalah tindakan memperkecilkan peranan majlis syura ulama. 'presiden dan timbalan presiden mesti ulama' tidak wujud dalam perlembagaan pas. yang mencelarukan keadaan bukan orang lain tetapi ulama. yang tidak faham dengan konsep 'kepimpinan ulama' bukan orang lain tetapi ulama. yang tidak faham dengan peranan 'majlis syura ulama' bukan orang lain tetapi ulama. bayangkan sekiranya keseluruhan peringkat organisasi pas dipimpin oleh ulama? di akhir zaman, ulama terbahagi kepada dua - ulama jahat, ulama baik. oleh kerana pas mempunyai ramai ahli dari kalangan ulama, ambil peringatanlah akan pembahagian ulama jahat dan ulama baik ini. wallahu'alam.

1 comment:

hussin said...

salam,

majlis syura ulama adalah badan tetinggi organisasi pas.

menginterpretasikan ulama mesti menguasai cawangan, kawasan serta dewan adalah tindakan memperkecilkan peranan majlis syura ulama.

'presiden dan timbalan presiden mesti ulama' tidak wujud dalam perlembagaan pas. yang mencelarukan keadaan bukan orang lain tetapi ulama. yang tidak faham dengan konsep 'kepimpinan ulama' bukan orang lain tetapi ulama. yang tidak faham dengan peranan 'majlis syura ulama' bukan orang lain tetapi ulama.

bayangkan sekiranya keseluruhan peringkat organisasi pas dipimpin oleh ulama?

di akhir zaman, ulama terbahagi kepada dua - ulama jahat, ulama baik. oleh kerana pas mempunyai ramai ahli dari kalangan ulama, ambil peringatanlah akan pembahagian ulama jahat dan ulama baik ini.

wallahu'alam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...